Четвер, 28.03.2024, 19:43
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:57
Участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Формування нової української школи на засадах впровадження хмарних сервісів»

25-27 вересня 2017 року в місті Хмельницький відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Формування нової української школи на засадах впровадження хмарних сервісів», який було організовано Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання та НВК №10. У семінарі взяли участь понад 150 учителів-предметників з 20 областей України. З нашого району взяли участь педагогічні працівники КЗ "Боківська ЗШ І-ІІІ ступенів Долинської районної ради".Протягом 2-х днів вчителі НВК №10 демонстрували використання хмарних сервісів на уроках математики, фізики, хімії, біології, праці і навіть фізкультури.

На відкритті семінару вітальні промови були проголошені Фасолею О. І., директором Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, Корнієцькою Л. В., заступником директора Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради, Попиком О. Ф., проректором з науково-методичної роботи Хмельницького ОІППО, Грищук В.Д., директор НВК №10 м.Хмельницького.

Враховуючи інтенсивний розвиток ІК-технологій, швидке оновлення комп’ютерної техніки й гаджетів, зміни в ставленні учнів до навчання, глобалізацію інформаційних потоків, міжнародну освітню співпрацю представників середніх шкіл, регіональну співпрацю в навчальних проектах, розвитку систем змішаного навчання та навчальної мобільності формування нової української школи на засадах впровадження хмарних сервісів є провідною ідеєю навчання учнів ХХІ ст. та оновлення організаційно-методичної роботи в системі загальної середньої освіти, зазначила Литвинова С.Г., д.пед.н., завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища, керівник Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті».

Освітні програми компанії Майкрософт спрямовані на підтримку інноваційних вчителів, розвиток їх ІК-компетентності та творчого потенціалу. Тільки співпраця вчителя й учня дає позитивні результати, а організувати її можна з використанням сучасних технологій, зазначила Єлизавета Вовченко, представник компанії Майкрософт в Україні.

Заступником директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України к.пед.н Пінчук О.П. було відмічено науковий підхід колективу щодо використання інновацій в навчальному закладі та систематичне узагальнення результатів, що відображено в збірках друкованих праць вчителів НВК №10. Вона передала слова подяки від Президента Національної академії педагогічних наук України В. Кременя і вручила грамоти представникам експериментальних майданчиків.

Китайцев О.М., завідувач сектору електронних освітніх ресурсів відділу цифрової освіти та ІКТ ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України зазначив, що важливим питанням залишається нормативно-правове забезпечення впровадження новітніх технологій, що потребує докорінних змін. Він уточнює, що виникла нагальна потреба в удосконаленні вимог до оснащення предметних кабінетів та санітарно-гігієнічних норм використання комп’ютерної техніки на уроках. Нині кожний вчитель-предметник має потребу у використанні мережі Інтернет для організації спільної роботи, навчальних квестів, проектів з учнями.

Учителями НВК №10 було організовано 9 локацій з метою презентації досвіду використання хмарних сервісів на уроках: фізики (Ніжинська Руслана Петрівна), хімії (Войцеховська Світлана Петрівна), біології, математики (Синиця Лариса Олексіївна), історії (Дяченко Аліна Михайлівна), української (Кракович Наталія Володимирівна) та іноземної мови (Лісіцька Ірина Володимирівна), праці (Козубай Людмила Іванівна), інформатики (Савіцька Оксана Вікторівна) та фізкультури. Для профільних вчителів було проведено 12 тематичних майстер-класів.

Формування нової української школи починається в початковій школі і використання ігрових ресурсів нині є однією з провідних технологій навчання учнів молодшого шкільного віку, зазначила Литвинова С.Г. під час презентації нового Всеукраїнського проекту «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники»(Smart Kids)». Для 30 вчителів початкової школи Даниліною Т.В., методистом ТОВ «Розумники» було проведено тренінг з використання ігрових технологій на уроках математики й української мови.

Переглядів: 428 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz