Вівторок, 07.05.2024, 00:00
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:08
Чи буде, нарешті, позитивним кінець цієї історії ?

    

Поряд із будівлею Долинської районної ради на вулиці Соборності України, 28 у м. Долинська пройшла акція педагогічних працівників Міжшкільного навчально-виробничого комбінату, Центру дитячої та юнацької творчості Долинського району і методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, метою якої було висловити вимогу про перегляд тарифних ставок педагогічних працівників, зазначених закладів. Загалом понад 60 осіб. Захід спрямований на захист законних інтересів громадян.

Відкрила зібрання голова райкому профспілки працівників освіти і науки Попко В.О., яка наголосила на тому, що акція носить виключно мирний характер і має на меті привернути увагу до проблем позашкільної освіти та методичної служби, а також відчути себе соціально захищеною людиною.

Обласною радою поставлено завдання перед органами місцевої влади щодо підвищення вже з 01 січня 2017 року заробітних плат педагогічним працівникам освітніх закладів, що фінансуються з районних бюджетів на два тарифні розряди та подати їх на розгляд сесії районної ради. Педагогічні працівники освітніх закладів обласного підпорядкування та 20 територій області уже з 01 січня 2017 року отримують підвищену заробітну плату та надбавки в розмірі 20% за престижність праці.

Крім того педагогічні працівники нашого району отримують виплати за престижність праці в розмірі 5%, а постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» (зі змінами) передбачено вжиття заходів щодо здійснення виплати надбавки в розмірі 20% .

Кількість педагогічних працівників, які потребують перегляду заробітної плати, достатньо невелика - близько 50 осіб. Підтримка даного рішення сприятиме недопущенню соціальної напруги у названих колективах, мотивації діяльності педагогічних працівників, покращенню матеріального забезпечення їх сімей.

Акція має на меті лише одне - привернути увагу до проблем позашкільної освіти та методичної служби, а також відчути себе соціально захищеною людиною.

Вимоги протестувальників подано у районну державну адміністрацію та районну раду.

На сесії районної ради були присутніми: Гадірова Оксана Вікторівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Попко Валентина Олексіївна, голова райкому профспілки працівників освіти і науки, Марущак Ірина Петрівна, директор ЦДЮТ, Скороход Олександр Вікторович, директор МНВК, Данилюк Вікторія Іванівна, завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Гадірова О.В. детально розкрила вище названі питання, ознайомила присутніх зі штатною чисельністю працівників зазначених закладів, назвала кошториси установ та прогнозовану потребу на оплату заробітних плат у разі підвищення тарифних розрядів.

Після численних запитань, заданих начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та довгих дискусій, депутати, переважною більшістю голосів, підтримали підвищення ставок на два тарифні розряди з 01 січня 2017 року, запропонувавши провести позачергову сесію.

Чи буде, нарешті, позитивним кінець цієї історії ?

Переглядів: 337 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz