Четвер, 02.05.2024, 10:19
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:55
«Чорні крила» Чорнобиля 30 років потому.

           

14 грудня, Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

  Чому сьогодні? Це день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Учнівський комітет Долинської ЗШ №2  запросив на зустріч одного із перших учасників тих подій, нашого земляка, жителя міста Долинська, Прилуцького Володимира Івановича. Це його День. День, коли вся Україна вшановує своїх героїв.

Володимир Іванович розповів учням, як потрапив до Чорнобиля, як працював там і хто його чекав вдома.

30 років тому у Чорнобилі відбулася найбільша в світі техногенна катастрофа.

30 років тому десятки і сотні тисяч героїв – чорнобильців зробили все для того, щоб захистити світ від ядерної загрози.

 За 260 днів героїчних зусиль команда з 90 тисяч чорнобильців побудувала саркофаг, який був тоді розрахований рівно на 30 років для того, щоб захистити Україну і світ від ядерного забруднення. Та ізолювати вогнище витоку радіації повністю не вдалося. Саркофаг був постійним джерелом небезпеки. І через 30 років знову побудовано унікальну споруду, задля будівництва якої свої зусилля разом з Україною об’єднали 28 країн-донорів та залучили 10 тисяч працівників з багатьох країн світу. Загалом 40 країн взяли участь у будівництві нового укриття для четвертого енергоблоку. Віримо, що ця споруда захистить світ від ядерного  вбивці.

Учнівський комітет звернувся за архівними матеріалами до начальника Долинського РВ У ДСНС України у Кіровоградській області Рядно О.П. та провідного фахівця служби Долинського  РВ У ДСНС України у Кіровоградській області Коваля О.І., які проконсультували та  надали матеріали, які у них зберігаються про Чорнобильську трагедію .

          На заході були присутні працівники дорослої бібліотеки  Вікторія Острова та Олена Волкотруб , які створили виставку книг відповідної тематики та цікаво презентували її під час проведення зустрічі.

         Минуло 30 рокiв, і сьогодні ровесники  Чорнобильської трагедії,   працюють на  атомній станції та стоять на сторожі нашого з вами спокою.

    Житель міста Долинська Лавров Іван Петрович працює в ДСНС України в Київській області (м. Чорнобіль), проводить профілактичну роботу по забезпеченню протипожежної безпеки на об’єкті ДСП Чорнобильська АЕС.

Ми вдячні тим, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Схиляємось  перед героями, які усвідомлено й мовчки, жертовно віддали за нас своє життя у ядерному котлі. Вони гідно виконали свій найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і перед народом - зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших народів.

Ми всі, які живуть нині, їм безмежно вдячні.
Низький уклін  усім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції та будівникам об'єкту „Укриття"!

Переглядів: 408 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz