П`ятниця, 26.04.2024, 07:33
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:53
День Соборності України.

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас, а одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Виховання патріотизму молоді – одна з найактуальніших тем сьогодення, бо всі розуміють, що тільки в єдності та згуртованості український народ зможе подолати всі негаразди та труднощі.

Протягом 15-22 січня 2018 року в закладах загальної середньої освіти відбулися заходи, які пройшли під знаком єднання українського народу та під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна» з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українські землі.

В школах проведено виховні години, інформаційні хвилинки «Соборність України. Естафета поколінь: від діда-прадіда», «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна»,бесіди, тематичні уроки, круглі столи, диспути, загальношкільні виховні заходи, присвячені політичним та історичним подіям в утворенні і зміцненні української державності, історії та діяльності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У шкільних бібліотеках оформлено книжкові виставки «Україна: Схід і Захід разом» та інші.

22 січня 2018 року відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, вчителями та учнями закладів загальної середньої освіти міста, ЦДЮТ взято участь у районному урочистому заході присвяченому Дню Соборності України.

До присутніх з промовами звернулися: голова районної державної адміністрації Омельченко Сергій Петрович і вчитель історії та правознавства КЗ «НВК «Долинська гімназія –ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 Долинської районної ради»», Триняк Тетяна Володимирівна та учні КЗ «НВК Долинська гімназія ЗШ І-ІІІ ст. №3 Долинської районної ради»: Лойок Єлизавета і Корець Максим.

У ході урочистої частини відбулося нагородження активних громадян нашого району та концертна програма.

По завершенню урочистої частини всі долучилися до флешмобу «Ланцюг єднання». Взявшись за руки та зробивши коло, керівники району, учні ПТУ, закладів середньої освіти та члени Долинського районного парламенту дітей створили «Ланцюг єднання», як символ єдності усіх українців, дорослих і підлітків, сили української держави

Урочистості завершилися покладанням квітів до погруддя Великого Кобзаря, банера «Герої не вмирають» та пам’ятного знака захисникам України. Присутні запалили лампадки пам’яті полеглим захисникам Вітчизни.

Переглядів: 356 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz