Понеділок, 06.05.2024, 20:03
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:17
День українського добровольця

    

14 березня, ми з вами відзначаємо нове свято – День українського добровольця, що встановлено Верховною Радою України з метою посилення уваги та турботи суспільства до учасників добровольчих формувань.

Саме в цей день три року тому понад 500 бійців Самооборони майдану прибули на полігон у Новій Петрівці під Києвом. Відтоді розпочався перший бойовий шлях першого добровольчого батальйону, який взяв участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України.

І ось сьогодні за сприяння Долинської районної ради та Долинської Районної Державної адміністрації вже вдруге в нашому місті відбулася презентація книги «Сила життя», яку приурочили до святкування Дня добровольця. Це книга про "Дванадцять історій героїв, дванадцять незламних доль, дванадцять незвіданих шляхів.." бійців Кіровоградщини.

На призентацію проекту завітали громадськість, військові та представники влади. Буклет видано у рамках програми "Активні громадяни" за підтримки "Британської Ради в Україні" та першого заступника голови Кіровоградської ОДА Юрія Гугленка.

Проект створювали журналісти Вікторія Семененко, Жанна Петрович, Олена Сідорова та практичний психолог Ганна Колєва, а також Володимир Мухуров.

У книзі написані історії про Вадима Довгорука, Романа Засядьвовк, Юрія Козачінського, Юрія Матвієнка, Олександра Місюри, Миколи Нікітіна, Дмитра Слюти, Олександра Ципарського, Олександра Чалапчія, Сергія Шагіна та Євгена Шкваренко.

Юрій Козсчинський та Олександр Місюра наші земляки, жителі міста Долинська.

Видання починається такими емоційними рядками:

"Ці хлопці долали біль і страждання, втрачали побратимів, були на межі життя і смерті, під міноментними обстрілами. Та попри це вони зберегли вірність Україні, стали сильнішими, спокійнішими, цілеспрямованими, навчилися посміхатися крізь сльози, мріяти і жити. Історія кожного бійця успішна й унікальна".

Головне завдання видання — крізь призму успішних історій бійців мотивувати демобілізованих бійців та членів їхніх сімей до психологічної, медичної та соціальної реабілітації. Це перше видання такого спрямування на території Кіровоградщини.

КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 ім.А.С.Макаренка Долинської районної ради» активно долучилася до заходу, на якому були присутні вчителі, учні та їх батьки, а учениця 2 –Б класу Даніела Граффіова (класний керівник Ірина Мокрякова) зачитала для всіх присутніх вірш «Мій тато герой!»
 

Переглядів: 358 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz