Субота, 27.04.2024, 11:10
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:20
Інновації як основа змін

   

Педагоги не можуть успішно когось учити,

якщо в цей час ретельно не вчаться самі

Алі Апшероні

   25 січня 2017 року  на базі КЗ «Долинська  ЗШ №4  І-ІІІ ст. Долинської районної ради» відбулося засідання постійно діючого семінару методичного менеджменту заступників директорів з навчально-виховної роботи району на тему: «Інноваційна діяльність педагогічного  колективу в умовах реформування сучасної системи шкільної освіти».

    Перед національною школою стоять надзвичайно важливі завдання: виховати громадянина, справжнього патріота, підготувати до життя людину, здатну визначити свою роль у суспільному житті, а також задовольнити власні професійні інтереси. Виконавцем цих завдань є сучасний педагог. Він має бути об’єктом особистісного і професійного зростання, вміти досягати нових педагогічних рівнів, бути носієм культури та загальнолюдських цінностей. Про це йшлося  у виступі начальника відділу освіти, молоді та спорту Гадірової О.В.

Завідувач РМК Данилюк В.І. ознайомила заступників директорів з питанням забезпечення науково – методичного супроводу роботи з обдарованими учнями   в умовах модернізації освіти. Вона зазначила, що    основна форма реалізації інноваційної освітньої діяльності – педагогічні експерименти, дослідження, які здійснюються на міжнародному, всеукраїнському, регіональному та обласному рівнях; оголосила підсумки тематичних вивчень: «Науково - методичний супровід організації методичної роботи вчителів іноземних мов ЗНЗ» та «Науково - методичний супровід забезпечення рівного доступу до якісної технологічної освіти», в яких район  продемонстрував позитивні результати. 

Методист РМК Григораш Н.В. повідомила про участь у міжнародному дослідженні  якості  освіти Pisa – 2018, надала план заходів у 2017-2018 роках з питань підготовки до проведення дослідження, а також про підготовку до реєстрації на ДПА/ ЗНО у закладах освіти, проведення уроків ЗНО.

   Методист РМК Мелецька С.А. наголосила, що головне завдання відділу освіти, молоді та спорту, районного методичного кабінету, адміністрацій шкіл – розгледіти, а іноді відчути здатність до творчості, вчасно дати поштовх, який викликає бажання ступити вперед, та розкрила питання інноваційної діяльності у забезпеченні конкурентоспроможності навчального закладу та завдання закладів освіти району на перспективу.

   Давня мудрість каже: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед і не зупинятись, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного педагога. З метою самовдосконалення і саморозвитку вчителя було  проведено практикум  щодо роботи з дошкою Padlet методистом РМК Копаницею О.М.

   Загальні процеси реформування освіти потребують нових підходів, інноваційних форм саме методичної роботи. Адже «лідер – той, кому вкрай необхідні люди: він не просто спирається на спільну силу у вирішенні завдань, але й на здатність робити відкриття». Ці слова Антуана де Сент – Екзюпері актуальні і в наш час.

   Від імені всіх учасників семінару хочу подякувати методичному кабінету відділу освіти, молоді та спору за надання конкретної дієвої допомоги  щодо вдосконалення діяльності з питань інновацій.

Переглядів: 509 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz