Понеділок, 06.05.2024, 18:30
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:18
Інтегроване засідання районних методичних об’єднань вчителів трудового навчання та образотворчого мистецтва

14 травня 2019 року відбулося інтегроване засідання районних методичних об’єднань вчителів трудового навчання та образотворчого мистецтва. Педагоги відвідали мальовниче місце смт. Петриківка, що на Дніпропетровщині. Першим етапом екскурсії був музеї Федора Панка, де його донька Валентина Федорівна ознайомила присутніх з історією петриківського розпису, роботами батька та всієї сім’ї.
Наступним етапом було відвідування Центру народного мистецтва «Петриківка», де учителі побачили виставку робіт відомих митців неповторного розпису. У художніх майстернях познайомились з майстрами та їх роботами. Відвідали музей етнографії, побуту та народно-прикладного мистецтва, де представлена історія селища та етапи становлення петриківського ремесла. Взяли участь в майстер-класі з петриківськго розпису, який провела місцева майстриня.
Подружжя майстрів петриківського розпису Микола та Валентина Деки зустріли нас гостинно "хлібом - сіллю" у своїй садибі “Миколин Хутір”, познайомили зі справжньою українською оселею, що була вся розписана чудовими візерунками, показала предмети побуту українців початку минулого століття. Після екскурсії садибою учасники скуштувати домашні традиційні страви і практично ознайомилися з писанкарством, створенням ляльки-мотанки та гончарством.
Петриківка відома не тільки своєрідним розписом, а ще й відомим кінним заводом. На цьому заводі вирощують різноманітних племінних коней, котрі ставали призерами багатьох спортивних конкурсів. У ході екскурсії учасники дізнались про особливості розведення та вирощування молодняка племінних коней; технологію утримання тренованих коней, бачили родину страусів, гірних кіз, павичів і фазанів.
Від цікавої та змістовної подорожі всі отримали величезне задоволення.
Методична служба відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації висловлює подяку адміністраціям закладів загальної середньої освіти за сприяння участі педагогів у даному заході.

Переглядів: 310 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz