Понеділок, 29.04.2024, 03:14
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:19
Казка на піску

23 лютого 2017 року в КДНЗ №3 «Колобок» відбулося планове районне методичне об’єднання вихователів молодших груп на тему: «Розвиток індивідуальності дитини засобами нетрадиційних зображувальних технік (пісочна терапія)».

Дитині дошкільного віку притаманні велика вразливість і чутливість. І з кожним роком збільшується кількість дітей, які мають емоційні проблеми: тривожність, невпевненість у собі, низьку самооцінку, агресивність, збудливість, невміння встановлювати взаємовідносини з однолітками.
Пісочна терапія - це засіб допомоги дитині в різних психотравмуючих ситуаціях. Пісок знімає стрес і допомагає малюку самостійно справитися з внутрішньою проблемою, поліпшує його емоційний стан: гіперактивних пісок врівноважує, скутих розслаблює, тривожних заспокоює, агресивних втихомирює. Адже коли дитина торкається піску, вона заземлює свої негативні думки, поганий настрій. Крім того, торкаючись руками піску малюк розвиває свої кінетичні відчуття, дрібну моторику, окомір, творчі здібності.

До уваги педагогів представлено перегляд відео заняття «Казка на піску» та комплексне тематичне заняття «Мій рідний край». Малюки середньої групи, під керівництвом вихователя І категорії Оникієнко Ольги Федорівни, будували свій індивідуальний і неповторний світ з піску.

Мета такої роботи – не міняти і переробляти дитину, не вчити її спеціальним поведінковим навикам, а дати можливість бути собою. Ігри з піском є ефективним засобом всебічного розвитку дітей уцілому і творчих здібностей зокрема.

Дошкільнята показали набуті вміння і знання, використовуючи нетрадиційну зображувальну техніку піском. Також педагоги отримали змістовну і корисну консультацію від Ольги Федорівни щодо застосування пісочної терапії в дошкільному навчальному закладі. Присутні педагоги були активними учасниками зустрічі: брали участь в обговоренні проведеного заняття та практичному завданні для вихователів і проявили творчість та артистичність під час виконання запропонованих завдань.

Переглядів: 588 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz