Понеділок, 06.05.2024, 18:56
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:54
Конструктивна розмова: чи почують нас депутати?

  

21 березня 2017 року на базі відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації відбулися збори членів трудових колективів позашкільних закладів та районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації, де йшлося про підтримку на сесії районної ради питання стосовно підвищення заробітної плати педагогічним працівникам позашкільних закладів та методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, які фінансуються з районного бюджету, на два тарифні розряди з 01 січня 2017 року. На зустріч були запрошені голова районної державної адміністрації Омельченко Сергій Петрович, голова районної ради Бондаренко Ірина Петрівна, перший заступник голови районної державної адміністрації Зеленокорінна Інна Вікторівна, заступник голови районної державної адміністрації Ворона Олександр Миколайович та представники місцевих засобів масової інформації.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Гадірова Оксана Вікторівна ознайомила присутніх із ситуацією, що склалась навколо прийняття рішення районною радою, щодо підвищення заробітної плати працівників позашкільних закладів та методичного кабінету з 01 січня 2017 року на два тарифні розряди, оскільки на засіданні постійних комісій районної ради цей проект рішення не підтримано більшістю депутатів, членів комісій.

Голова районної державної адміністрації Омельченко Сергій Петрович ознайомив присутніх з тим, що він особисто ініціював звернення до депутатів районної ради сьомого скликання на підтримку даного рішення. Його позиція залишається незмінною: в районному бюджеті наявні кошти на підвищення заробітної плати даної категорії працівників, тому районна державна адміністрація не буде знімати з черги денної поданого рішення.

Бондаренко Ірина Петрівна, голова районної ради, зазначила, що її позиція - стовідсоткова підтримка. Персональну відповідальність за голосування кожного депутата вона не несе, але зі свого боку вона докладе всіх зусиль, щоб це питання було вирішено позитивно.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Зеленокорінна Інна Вікторівна ознайомила присутніх зі зверненням відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та райкому профспілки працівників освіти, звернула увагу на те, що при винесенні аналогічного питання на сесію обласної ради, рішення було прийнято одноголосно.

В обговоренні взяли участь: голова райкому профспілки працівників освіти і науки Попко Валентина Олексіївна, яка зазначила, що поставлено завдання перед органами місцевої влади щодо підвищення вже з 01 січня 2017 року заробітних плат педагогічним працівникам освітніх закладів, що фінансуються з районних бюджетів на два тарифні розряди та подати їх на розгляд сесії районної ради. Педагогічні працівники освітніх закладів обласного підпорядкування та 20 територій області уже з 01 січня 2017 року отримують підвищену заробітну плату та надбавки в розмірі 20% за престижність праці.

Педагогічні працівники нашого району отримують виплати за престижність праці в розмірі 5%, а постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» (зі змінами) передбачено вжиття заходів щодо здійснення виплати надбавки в розмірі 20% .

Кількість педагогічних працівників, які потребують перегляду заробітної плати, достатньо невелика - близько 50 осіб. Підтримка даного рішення сприятиме недопущенню соціальної напруги у названих колективах, мотивації діяльності педагогічних працівників, покращенню матеріального забезпечення їх сімей.

Попередня робота в комісіях районної ради не знайшла підтримки в більшості депутатів, тому ініціативна група має намір вдатися до мирної акції протесту в день проведення сесії районної ради 29 березня 2017 року.

Завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Данилюк Вікторія Іванівна ознайомила присутніх з підсумками роботи методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації, який входить у четвірку базових обласних методичних кабінетів, де проводяться всеукраїнські та обласні представницькі заходи. Вона звернула увагу на те, що фінансування освітян району недостатнє, оскільки протягом останніх років не виплачуються відрядження на обласні семінари, наради, тренінги. В минулому році не виплачувалася премія районної ради кращим педагогічним працівникам і запропонувала переглянути розмір премії та відновити її виплати.

Директор Центру дитячої та юнацької творчості Долинського району Марущак Ірина Миколаївна сказала, що педагогічний колектив ЦДЮТ за рейтингом посідає дев’яте місце в області серед усіх позашкільних навчальних закладів. Робота кожного керівника гуртка відкрита, прозора для громадськості району. Працівники закладу беруть активну участь у всіх міських та районних масових заходах, обласних виставках, експозиціях.

Скороход Олександр Вікторович, директор міжшкільного навчально-виробничого комбінату, підтримав пропозиції своїх колег щодо підвищення тарифних розрядів, звернув увагу на недостатню матеріально-технічну базу комбінату та запропонував особисто зустрітися для співбесіди з головами постійних депутатських комісій.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Гадірова Оксана Вікторівна у своєму виступі зазначила, що всі педагогічні працівники МНВК, ЦДЮТ та методичного кабінету відділу освіти працюють на високому рівні і мають досягнення на всеукраїнському та обласному рівнях, а також висловила побажання районній раді та депутатському корпусу працювати спільно і злагоджено.

Всі присутні висловили сподівання на позитивне вирішення нагального питання, враховуючи державницьку позицію депутатів районної ради сьомого скликання, серед яких багато педагогів та людей, небайдужих до розвитку освітньої галузі.

 

Вікторія Данилюк, Людмила Григорчук, працівники методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

 

Переглядів: 369 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz