Неділя, 05.05.2024, 04:39
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:04
Подорож до міста Миколаєва.

14.06.2016 року для дітей пришкільного табору відпочинку «Веселка», який працює на базі Суходільської ЗШ І-ІІ ступенів відбулась екскурсія до міста Миколаєва. Діти відвідали Миколаївський зоопарк, який вважається одним із найкращих зоопарків у Європі. Отримали задоволення від акваріуму, який налічує до 3 000 експонатів від рибки крихітної буквально в шпилькову головку до величезної японської саламандри, від африканських гуппі до риби-кулі. Діти побачили дивні види лабірінтових риб: гурамі, макроподія, екзотичні вуалехвости, жівородкі, землеводних та інші, які зібрані з морських і річкових вод всієї земної кулі, а також рідкісних рослин: увірандри, японські водні лілії, бамбук, валліснеріі та інші. В зоологічному саду побачили велику колекцію птахів — від мініатюрних колібрі до величезних орлів, групу папуг, какаду, журавлів, колекцію мавп різних порід, крокодилів, вовків, ведмедів, лисиць, биків, удавів, зубрів, оленів, та інших тварин. Крім великого різноманіття тварин діти ознайомились з величезною кількість різних видів рослин. Їх налічується понад 400 видів і також можна зустріти рідкісні види. Відвідали “Дідову хату”, під стріхою , якої - чиста мазанка з підведеною сажею призьбою, з просторим двором, копицею сіна, возом з конем, де були кізочки, ягнята, гуси, кури. Павільйон, де живі тропічні метелики у вільному польоті, тераріум з живими павуками, скорпіонами, тощо.

Потім учасники відвідали музей судноплавства і флоту. Це старовинний будинок, у якому і розташовано музей, в XIX ст. слугував штабом Чорноморського флоту. Експозиція музею розміщується у дванадцяти залах і налічує близько трьох тисяч музейних предметів. Діти ознайомились з експозиціями, які присвячені заснуванню Миколаєва як корабельної верфі у контексті створення Чорноморського флоту. Побачили біля 100 моделей кораблів від човнів-однодеревок до ракетних крейсерів та авіаносців. Працівники музею провели для дітей дуже цікаву екскурсію, гарно розповіли про кораблебудування в Миколаєві, стародавність та часи Київської Русі, про початок судноплавства по Дніпру та Бугу, по Чорному і Середземному морях (це  малюнки давньогрецьких суден, ілюстрації до «Історії» Геродота заслуженого художника України В.Бахтова, археологічні знахідки з античної Ольвії, фрагменти кам’яних якорів., експонати з історії флоту запорізьких козаків, картини художника А.Антонюка), про морські походи козаків, експонати епохи вітрильного суднобудування на Чорному морі, діораму «Будівництво кораблів на Миколаївському адміралтействі в 1-й чверті XIX ст.», портрети засновників м. Миколаєва Г. О. Потьомкіна, М. Л. Фалєєва та головних командирів Чорноморського флоту, про участь кораблів Миколаївської побудови в бойових діях, про легендарну яхту «Ікар», яка першою із радянських яхт здійснила кругосвітнє плавання, матеріали про екіпаж 20-гарматного брига «Меркурій», що був удостоєний Георгіївського прапора за героїзм під час російсько-турецької війни 1828-1829 рр. Оглянули закладну дошку корвета «Память Меркурия», збудованого в Миколаєві у 1865 році на честь героїчного брига. У залі Кримської війни (1853- 1856 рр.) ознайомились зі справжніми реліквіями того часу: корабельні гармати, Андріївський військово-морський прапор, документи та нагороди моряків–учасників війни, модель 84-гарматного лінійного парусного корабля «Императрица Мария», флагмана ескадри адмірала П.С. Нахімова, документи, креслення, фотографії, діораму «Будівництво підводних човнів типу «М» («Малютка») у Миколаєві в 1932-1934 рр.».

А також відвідали аквапарк «Водолій», де діти зміцнили здоров'я, випробувати всю повноту відчуттів від розваг. Плавали в спортивному басейні, який призначений для організації змагань з плавання, в дитячому басейні (від 9 місяців до 8 років), який він має водяну парасольку і фонтани. Купання в якому надало кожному малюкові масу приємних емоцій і, звичайно ж, оздоровчий ефект. Температура води в якому становила +32 °С, в басейні атракціонів (температура води становила +27 °С), де були водоспади для гідромасажу, фонтани, водні потоки, швидкісна гірка, довжина якої 25 метрів, а також чотири лежаки, які мають повітряні масажні форсунки і призначені для водно-повітряного масажу.

Діти були в захваті від приємно проведеного часу.

Переглядів: 472 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz