Вівторок, 07.05.2024, 06:36
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:17
Тарасе, знаєш, з нами ти !

     

Тарасе! Твої думи всі у нас,

Ти чуєш із небес, як слово лине.

Сьогодні б’є у гарті долі час,

Заради волі у житті щасливім.

 

І знову – березень…

І знову линуть до нас думи геніального українського поета…

Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Шевченка. З його іменем сьогодні на планеті ідентифікується Україна і українці. Той, хто перечитає «Кобзаря», не зможе уявити своєї долі без Шевченка.

«Тарасе, знаєш, з нами ти!» - під такою назвою розпочався День по вшануванню пам’яті Великого Кобзаря у КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів

№2 ім. А.С. Макаренка Долинської районної ради». Учні школи приурочили до цієї події багато різноманітних заходів.

Районний мітинг на якому вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка відбувся біля погруддя Кобзаря в місті Долинська, учні школи взяли активну участь у проведені заходу, звертаючись до письменника, завірили його, що будуть жити за його заповітами та продекламували актуальні і нині рядки з його віршів.

Презентацію «Обличчя української історії», про особистостей, які формують історію української нації, підготували учениці 9 класу Фрідрік Анастасія, Москалик Каріна та Панченко Тетяна презентувавши її для учнів 8-их, 9-их класів під час усного журналу «Шевченко в моєму серці». Гортаючи «сторінки журналу», діти познайомилися із біографією письменника.

  • 2003 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього стали його вірші на конкурсі читців «Віршів віночок від Тараса». Читання поезій Т.Г. Шевченка викликало жваве зацікавлення серед усіх учнів школи, активними учасниками стали учні 6 класу Василишина Яна, Середенко Марина, Рибаков Павло, Варенюк Артем ( вчитель української мови та літератури Король Н.П.) та учні 9 класу Шаповалова Аліна, Кошева Людмила ( вчитель української мови та літератури Жилякова Т.В.). Така поезія не може не захоплювати.

Інтелектуальну гру з використанням ІКТ «Шевченко в моєму серці» провели гості школи, працівники Долинської дорослої бібліотеки Вікторія Острова та Олена Волкотруб, під час літературної гри діти із задоволенням висловлювали власні думки, цитуючи твори Т.Г. Шевченка. На завершення заходу працівники бібліотеки подарували учням «Кобзар» Тараса Шевченка. (Спонсором виступила Долинська районна організація ВО «Свобода»).

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь - допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Переглядів: 401 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz