Четвер, 02.05.2024, 02:24
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:23
За дивами до чарівної карпатської казки.

         

На осінніх канікулах  учасники міжрегіонального освітнього проекту «Степові перлини рідного краю» учні КЗ «Долинська ЗШ I-III ступенів № 2 ім. А.С.Макаренка Долинської районної ради» Долинського району та вихованці гуртка ОЦЕНТУМ «Юні охоронці природи», учні    Добронадіївської ЗШ І‑ІІІ ступенів Олександрійського району  

Кіровоградської області, здійснили подорож щоб знову і знову насолодитися карпатською красою, познайомитися з її цікавими природними та історичними об’єктами та й просто оздоровитися, відпочити від повсякденної метушні, набратися неймовірної карпатської енергії та сили.

За сім днів подорожі учасники експедиції відвідали та познайомилися з історичним минулим та сьогоденням міст Мукачево, Берегове та Львова.

  Милувались стрімкими гірськими річками та стрункими смереками і буками на скелях Довбуша та біля фортеці Тустань;  побували в Національному природному парку «Сколівські Бескиди»; насолодилися красою водопаду р. Кам’янка; купалися в термальних водах м. Берегове; каталися  на унікальному Карпатському трамвайчику. Познайомилися із  релігійно-духовним життям цієї території – чоловічім Гошівським та жіночім  монастирями; наскельним монастирем в селі Розгірче.

Мінеральну воду скуштували у Моршині та відвідали святе джерело у Роковці. Послухали  колоритні легендами замку Шенборнів та Паланок.

Відвідали місто Львів, який гостинно зустрів учасників експедиції.  Архітектурні шедеври, музеї  були поряд з нами і вражали своєю величчю.

 Знайомство з історією пам’ятників Т.Г.Шевченку, Адаму Міцкевичу, Івану Франку, Івану Підкові, Михайлу Грушевському, Івану Федорову змушує задуматися над історією нашої держави. Відвідали площу Ринок, палац Любомирських, музей Арсенал, Домініканський костел, собор Святого Юра, Високий замок, Львівська ратуш, яка вперше була відкрита для відвідувачів ще у 1851 році. Споглядаючи Львів з висоти польоту птаха, хочеться оспівувати  красу і велич нашої рідної Батьківщини.

Сподобався Оперний театр імені Соломії Крушельницької. Форми фасаду опери дуже складні і різноманітні: це колони, балюстради, ніші, насичені алегоричними скульптурними постатями. Над головним карнизом фасаду височать статуї восьми муз, над ними горельєфна десятифігурна композиція «Радощі і страждання життя». Фронтон угорі завершується скульптурною тріадою крилатих бронзових постатей Генія драми і комедії, трагедії і у центрі – Слави, яка тримає золоту пальмову гілку. Ці скульптури творили видатні львівські митці Попель, Баронч, Війтович.

Інтер’єр львівської опери вражає не менше, ніж зовнішній вигляд. Внутрішнє убранство споруди оздоблене позолотою (на неї витратили декілька кілограмів золота), різнокольоровим мармуром, декоративними розписами і скульптурою. Чотириярусний глядацький зал має форму ліри і вміщує понад тисячу людей. Окрасою сцени є декоративна завіса «Парнас» (1900 рік) відомого у Європі живописця Генрика Семирадського – алегоричне трактування сенсу людського життя у постатях Парнасу.

Зал львівського оперного театру відзначається чудовою акустикою. Тут можна побачити виступи славетних оперних і балетних колективів України та гастролерів з інших країн. У львівській опері проводять нещодавно відроджені Віденські бали.

Також відвідали палац Потоцьких, збудований у найкращих традиціях французької архітектури,  де нині знаходиться збірка живопису Львівської картинної галереї та Будинок Вчених, аналогів інтер’єру якого немає ніде в Україні. 

А на завершення екскурсії прогулялись однією з найгарніших вулиць австрійського Львова – проспектом Шевченка.

Учасники задоволені поїздкою та новими враженнями.

Переглядів: 400 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz