Четвер, 02.05.2024, 12:18
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Долинської міської ради"
 
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:42
Закохайся в своє місто.

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «Малої Батьківщини», непримітну краплинку на карті, де з'явилися на світ.

З нагоди відзначення 60-річчя надання Долинській статусу міста у Долинській загальноосвітній школі №2 імені А.С.Макаренка відбулася краєзнавча вікторина – асорті «Красиве місто степове».

Вікторину підготувала і провела бібліограф районної бібліотеки для дорослих Любов Захватихата за участі вчителів мовників Наталі Рак та Тетяни Жилякової.

Чи добре ми знаємо свій край, чи уважні ми до традицій своєї «Маленької Батьківщини», її звичаїв, природи, людей рідного краю?

Саме про це учні дізнавались під час краєзнавчої вікторини .

Старшокласники активно відповідали на запитання про історію та сучасність Долинської , про видатних особистостей, імена яких пов’язані з містом.

За допомогою фото – презентації „Своє місто впізнаю на світлині діти мандрували стежками своєї маленької Батьківщини. Впізнавали та відгадували місця, зображені на світлинах. На презентації були представлені фотографії пам’ятників, заклади освіти, медицини та культури , пам'ятні місць і видатні куточки міста, мальовничі краєвиди.

Наступним етапом вікторини – асорті стала подорож над нашим містом літаком. Для перегляду було запропоновано відео-сюжет про Долинську з висоти польоту, а присутні впізнавали своє місто з такого незвичного ракурсу.

А потім учні 9-10 класів, які взяли участь у заході, мали чудову нагоду спробувати себе і у ролі спонсорів. Для них була проведена гра – «Якби я був спонсором, щоб я зробив для нашого міста». Уявивши, що у них є гроші і вони мають можливість зробити своє місто красивішим, привабливішим і цікавішим, учасники зображали на плакатах свої проекти.

Від кожного з нас залежить, яким буде наше рідне місто. Кожен бачив його в майбутньому гарним та чистим. Парк нашого мікрорайону із атракціонами, фонтанами, спортивними майданчиками та оглядовим колесом із висоти якого відкриється дивовижна панорама Долинської на її прекрасні краєвиди . А ще діти хочуть мати в місті аквапарк, піцерію та «Макдональдc». А щоб вільний час проводити із задоволенням і користю, потрібно створити центри відпочинку, де кожен знайде заняття за своїм смаком. Хтось хотів займатися спортом, відвідувати бассейн, грати в більярд чи боулінг. Інші віддавали перевагу перегляду улюблених фільмів на великому екрані зі стереоефектом.

Розглядались проблеми забруднення навколишнього середовища та благоустрою міста та будівництво притулку для бездомних тварин.

Мріяти не заборониш, а деякі з фантазій і бажань цілком можуть втілитися в реальність.

Після закінчення заходу присутні отримали в дарунок для школи книгу Антоніни та Тетяни Корінь «Долинська галактика» (З історії розвитку літератури та мистецтва в Долинському районі в кінці ХХ на початку ХХІ ст.) та зробили фото на пам'ять.

Переглядів: 337 | Додав: Dolinvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

2021-2022 н.р.
л

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz